16 Mayıs 2011 Pazartesi

Ufak bir sorun daha!



Bursaspor-Beşiktaş yangınını sanal olarak körükleyenlere bir şans daha gelecek bu haftanın sonunda. Cumartesi günü saat 20:00'de Bursaspor-Gençlerbirliği ile oynarken, Kamil Ocak'ta Gaziantepspor'un rakibi Beşiktaş. İki takımın da son haftaya girerken puanları elli sekiz. UEFA Avrupa Ligi'ne iki takım da gidecek lakin felaket körükleyenler için bulunmaz bir fırsat...Ligin 3. veya 4. bitirilmesi sezon öncesi hazırlık sürecinde iki haftalık bir oynama demek. Lig üçüncüsü 3. eleme turundan başlarken(28 Temmuz 2011), dördüncü takım sezonun ilk resmi maçını 14 Temmuz 2011'de oynayacak. Bu "iki hafta" nifak tohumlarının öncekilerle hibritleşerek daha dirençli hale gelmesini sağlayabilir. Gençlerbirliği ve Beşiktaş yenilseler sezonu 61 puana bitirecek Bursa-Gaziantep şehirleri, yeşil-beyazlılar 3. , kırmızı-siyahlılar 4. olacak. İkili averajları 4-4, dolayısıyla eşit. Aradaki 9 gollük fark da kapatılamayacağından herkes huzur içinde sezonu bitirebilir. Yalnız Bursa'nın puan kaybı çok baş ağrıtabilir. Bu durumda Beşiktaş'ın da galip gelmesini bekleyenler olacaktır. Bugün Eskişehirspor maçında as kadro çıkarlarsa Gaziantep'e benzer bir kadro çıkartmakla yükümlü kalınacaktır. Benzer kadronun da ligin son maçında topa ayağını sürmeyerek abesle iştigal edeceğini olasılıklar dahiline alalım. Bunu göz önüne aldığımızda Beşiktaş'ın Pazartesi maçında gençlere yer vermesi daha akıllıca. 
Şimdi görev Tayfur Havutçu'da, gönlümüz el vermese de, şu iki maçı dinamik ve hırslı oyuncularla oynamak  herhangi bir şovdan yeğdir.
Gaziantep'te hakemin kafasını yaran adam olmasa takımı!, hükmen yenik sayılmayacak ve 3. ile 4. takım arasındaki iki maçın sonucu 4-4 olmayacaktı. Şimdi top Bursa'da kendi göbeğini kendi kesecek, o taş atılmasa daha ağır okkanın altında düşmanlık tetikleyenler değil "düz taraftar" olacaktı. 

2 yorum:

sukullaci dedi ki...

Yazıda 3. ve 4. yerine sürekli 4. ve 5. denmiş. Ama olsun öylede güzel :D

Lev Kom dedi ki...

1 yıldır futboldan iyicene uzak kalınca klavyem antrenmansız kalmış. Teşekkürler, düzelttim. Şimdi niye 4 ve 5 dedim diye "edim hataları" konusundan Freud'a sarılacağım. Galiba gizli Beşiktaşlıyım!

Related Posts with Thumbnails