13 Ekim 2011 Perşembe

Bünyamin Gezer liginde hangi proto-büyük şampiyon?


Bünyamin Gezer'in yönettiği Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor maçları sonunda şampiyonluk kupasının kime gittiğine bakalım.
Ahmet Çakar'ın Humphrey (şıvaynşıtayger kadar zor) Bogart ve Clark Gable hibriti olarak betimlediği Bünyamin Gezer dün aktif hakemliğe noktayı koydu. Kendi ağzından duymadım ama gazetelerin haberlerine göre de ben de bıraktığına inandım. İstikametin tv olduğu söyleniyor ve tam da futbolumuzun polisiyeye batmış olduğu çağda hem prim hem de pirim yapacaktır. Kendisinin bıraktığı hafta Guti'nin Beşiktaş kadrosuna girme ihtimalinin belirmesi de ayrı bir ironidir. Carvalhal'ın o bildiği "bir bildik" herhalde buymuş.
Soğuk bir Aralık akşamıydı. İstanbul'a usul usul :C≡O: yağardı ve Bünyamin Gezer dördüncü hakem olarak proto-büyüklerin en protosunun maçında hayaller kuruyordu. Dördüncü hakemin tek bir hayali vardır, o da yedek futbolculardan farksız bir şekilde maçın hakeminin sakatlanmasını ister. 17 Aralık 2003'de ise Hakan Sivriservi (bir şıvaynsıtayger daha) sakatlanmaz...
Maçı Beşiktaş kazanır...

Lafı uzatmadan Galatasaray ile başlayalım
Muslera, Bünyamin Gezer'i arayıp da o kırmızı kartı istese, çerçeveletse kimse bir şey diyemez. Böylelikle gösterdiği son sarı ve kırmızı kartın yabancı futbolculara olmasından mütevellit saçma sapan sorularla muhatap olmaz.
Bünyamin Gezer Galatasaray'ın 17 maçını yönetmiş 8 galibiyet, 5 beraberlik, 4 mağlubiyet ve 34 sarı 6 kırmızı kart görmüşüzdür.
Fenerbahçe:19 maç, 10 galibiyet, 4 beraberlik, 5 mağlubiyet, 38 sarı ve 4 kırmızı kart
Beşiktaş:16 maç, 9 galibiyet, 1 beraberlik, 6 mağlubiyet, 27 sarı ve 4 kırmızı kart
Trabzonspor:15 maç, 9 galibiyet, 3 beraberlik, 3 mağlubiyet, 46sarı ve 4 kırmızı kart

Fenerbahçe 34 puan
Trabzonspor 30 puan
Galatasaray 29  puan
Beşiktaş 28 puan

Bir de maç başı puana göre bakalım:
Trabzonspor 2.000
Fenerbahçe 1.789
Beşiktaş 1.750
Galatasaray 1.706





Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails