13 Haziran 2009 Cumartesi

Kızlar Müjde " Balili Evlendi"



Kızlar kurtuldunuz artık. Okumanız tavsiye edilir. Roman gibi bir haber...

Balili futbol sözleşmesi yerine bu kez evliliğe "evet "imzasını attı.
Nikah ve düğün törenine Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi Namık Tan, Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz,Sivasspor Asbaşkanı Erdal Sanlar,Genel Koordinatör Faruk Taşseten ile bazı yöneticiler katildi. Balili haham eşliğinde evlendi. Düğün töreninde " Şampiyon Sivasspor "tezahüratları ile " Sivas’ın yolları"türküsü çaldı.
Sivasspor'umuzun İsrailli golcü futbolcusu Pini Felix Balili bu kez nikahta "evet" dedi. Nikah ve düğün törenine Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi Namık Tan, Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, Sivasspor Asbaşkanı Erdal Sanlar,Genel Koordinatör Faruk Taşseten ile bazı yöneticiler katıldı.

Tel Aviv'de Kriat Sdeh Teufa Avenue'de düzenlenen törenle evliliğe ikinci kez "evet " diyen Pini Felix Balili " Çok mutluyum. İkinci mutluluğu da yaşadım. Birincisi Sivaspor'un şampiyon olması idi, takımımız şampiyon olamadı ama şampiyonlar liginde mücadele etme hakkını kazandı .Allah kimseye böyle bir mutluluk nasip etmez. Kendimi çok şanslı hissediyorum "dedi. Ben Guryon havalimanı yanında yaklaşık olarak 1000 kişinin katıldığı ve sabahın erken saatlerine kadar süren düğün töreninin ilk bölümünde özel hazırlanmış olan platforma Balili ve eşi Hila ayrı ayrı olarak geldi. Karşılama töreni ve duaların ardından Balili'ye hamamlar tarafından yemin ettirilerek, nikah akti diye tabir edilen sözleşme verildi. Ardından yüzükler takıldı. Mutluluklarının daim olması ve kötülüklerden arınmasının sembolü olan ve Musevi dininin kurallara göre evliliğinin bereketi diye adlandınlan dışı kapalı cam bardağını ayağıyla kırdı, bardağın kırılmasının ardından nikah töreni sona erdi ve düğün törenine geçildi.

DÜĞÜNCE SİVAS KONUŞULDU
Tel Aviv'de Kriat Sdeh Teufa Avenue'de düzenlenen nikah töreninin ardından kapalı mekanda düğün töreni yapıldı. Düğünün ilk bölümünde Balili tarafından özel olarak hazırlanan ve içerisinde " Sivas'ın yollarına" türküsününde bulunduğu Türkçe parçalar çalındı. Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ve yöneticilerle birlikte antrenörler ve sporcu Faruk Bayar piste çıkarak müziğe eşlik edip oynadılar.
Düğün töreninde Pini Felix Balili'nin oğlu Ron ilgi odağı idi. Herkes tarafından çok benzerliği ile "Küçük Balili " olarak çağırılan Ron elindeki Sivasspor kaşkolü ile herkes büyüledi. Küçük yaşına rağmen kendisine has tavrı ile kaşkolünü sağlayan Ron'a " Şampiyon Sivasspor, En büyük Sivas.Kırmızı-Beyaz ,En büyük Sivas " tezahüratları ile Sivas heyeti eşlik etti.
BALİLİ'Yİ ÇOK SEVİYORUZ
Nikah ve düğün sonrası görüşlerini dile getiren Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Balili'yi ülke ve Sivas olarak çok sevdiklerini dile getirerek "Balili hiç kuşkusuz Sivassporumuzun bu günlere gelmesinde önemli rol oynayan bir sporcumuz, bir kardeşimizdir.İçimizden birisi. Elbetteki mutlu gününde yanında yer alacaktık. Balili'yi çok seviyoruz. 0 bizim evladımız."dedi
Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ise,Balili'nin Sivasspor için çok önemli bir sporcu olduğunu dile getirerek," Sivasspor'un başansı için ter döken, başarılarımıza imza atan sporcumuzun mutlu gününde bizler de onla birlikte olmak istedik. Yönetim kurulumuzla, hocalarımızla birlikte buradayız. Balili bizim kardeşimiz."dedi
"SİVASSPOR KAŞKOLÜNÜ YANINDAN HİÇ AYIRMADI"
Pini Felix Balili, hahamlar tarafından kıyılan nikah öncesinde olduğu gibi nikah sonrasında da Sivasspor kaşkolünü yanından hiç ayırmadı.Sivas ve Sivaslıyı çok sevdiğini her zaman dile getiren Balili "Sivasspor benim canım gibi. Türkiye'de yaklaşık olarak dokuz sezondan beri top oynuyorum ama Sivasspor'a geldiğim günden itibaren yaşadıklanm benim için önemli. Beni yalnız bırakmayan herkese teşekkür edeıim"dedi
İsrail Tev Aviv'de düzenlenen nikah törenine Sivas Valisi Veysel Dalmaz, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, Asbaşkan Erdal Sanlar,Genel Koordinatör Faruk Taşseten,İkinci Başkan Mustafa Süs, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Ali Topal, Mehmet Zengin, Uğur Akkuş, Hayrettin Yıldırım ile Sivasspor Antrenörleıi Esat Karaberberoğlu, Sefer Yılmaz ve sporcu Faruk Bayar katıldı.



kopyala-yapıştır özelliği olmayan Sivasspor.org.tr'ye de ayrıca teşekkür ederim!

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails