4 Nisan 2010 Pazar

Lig TV’nin Ofsayt Kamerası Üzerine Analiz









Yıllardır çizginin yamuk çizildiği yorumları yapılmaktadır. Bugün, Premier League’de sezon sonuna kadar 5 maçın daha 3 boyutlu yayınlanacağı haberini okumak da nasip olunca kısıtlı teknolojimizle ofsayt esanslı pozisyona “hat gözlükleriyle” bakalım.
Turuncu çizgi kullandım. Bu turuncu çizgi nerede bir çizgiyle üst üste gelecekse kameranın oraya odaklandığını varsayabiliriz(ref. nok.). Ben ceza sahasının üstünde çizgileri çakıştırdım(1. Resim). Sonrasında bu çizgiyi paralel taşıdım(2. Resim) . Bu taşıma ile çoğu insanın aklında soru kalmamıştır.

Şimdi varsaydığımız odak noktasının(referans noktamızın) sağına B soluna A diyelim. (3. Resim)Çizgiyi B bölgesine taşıdığımızda uzak noktanın aut çizgisine uzaklığının yakın noktadan daha yakın olduğunu görmekteyiz. [Kırmızı ok büyüktür mavi ok)(4. Resim)
Şimdi referans noktamızdan A bölgesine götürelim turuncu çizgiyi(5.resim)Bu sefer mavi çizginin kırmızı çizgiden daha büyük olduğunu görmekteyiz.

Okların uzunluklarının eşit olduğu yerden paralel bir hat çizilir.(sahanın tamamı olmadığı için gösteremiyorum). Kısacası pozisyon ofsayt…

Siz aşağıdaki gibi bir şey istiyorsanız bilemem...

Aşağıdaki resim yorum bırakan adsız arkadaş için. Her durumda ofsayt...

5 yorum:

Adsız dedi ki...

2.resimde çizdiğin çizgiyi alexin sahındaki oyuncunun elinden geçir.

Emre Varol dedi ki...

abi yerlere yattım gülmekten öldüm ya :D:D:D:D ahahahaha

2. resimde odak noktasını niye ligtv ofsayt çizgisinin en yukarısındaki noktadan almıyosun :D:D

Lev Kom dedi ki...

Gülme nedeninizi sorabilir miyim?

2. resim yerine de son eklediğim resme bakabilirsiniz.

Emre Varol dedi ki...

son resim ofsayt mı şimdi?

bi de o çizginin biraz daha eğik olması lazım. önceki resimle karşılaştırdım ve aynı çizgi olmadığına photoshopla layer kullanarak vakıf oldum. bi de topuz'un top tam ayağından çıktığındaki fotograf lazım. ofsayt filan yok.

ayrıca olsa bile nedir yani bu ofsayt mı değil mi merakı? bu maçta mı aklınıza geldi anca?

Lev Kom dedi ki...

Pozisyonun ofsayt olduğundan zerre şüphem(santimlerle de olsa) yok lakin bu ofsayt merakını da yazının en başında belirttim. Yabancılar 3 boyutlu yayınla tanışmışken biz hala ofsayt çizgisini tartışmaktayız. Takım önemli değil ki burası da "takımcılık" yapacak en son yerlerden biridir geçmiş yazılara bakarsanız. Takımcılık olsa dünkü penaltı pozisyonuna takardım.

Related Posts with Thumbnails