17 Şubat 2011 Perşembe

Kıdemli Yabancıların Geçirdiği Günler ve Güncel Puan Cetveline Etkileri



Hayatın gerçekleri çoğu yerde aynıdır. Penguen’in 2006’daki ilk kapağı da konumuzun bir yerinde bize destek çıkıyor. Takımlarımız King-Kong gibi kendisiyle Empire States binasının üzerine çıkanları lig değişimiyle tekmeliyorlar. Buna teknik adam da futbolcu da dahil oluyor.
İki hafta evvel Yılmaz Vural’ın istatistikî verilerle de destekli “iyi futbol bir işe yaramıyor” üzüntüsü ile Don Balon’un araştırmasını karıştırdım. Don Balon’da yabancı futbolcuların hangi sezondan itibaren kulüplerinde oynadıkları araştırılmıştı. Bir adım daha atarak Türkiye’deki en kıdemli oyuncuların kaç gündür takımlarına yer aldığını ve puan cetvelindeki yerlerine etkisinin olup olmadığına bakalım.

Öncelikle İspanya’daki durum…

Türkiye’deki durum

Türkiye liginde herhangi bir anormallik söz konusu değilken İspanya’da ilk 15 takımda Real Madrid ve Bilbao dışında herhangi bir anormallik söz konusu değildir. Aslında Don Balon’un araştırması Diarra’nın transferinden birkaç gün evvel gerçekleşmişti ama kendisi ayrılınca Higuain ve arkadaşlarını ekledim. O mor rengin sebebi güncellemedir. Athletic Bilbao’ya ise yıllardır gıpta ile baktığım için herhangi bir renk bulamadım. Sözün özü Barcelona’nın 16 takımlı lig isteğine selam ederken yabancıların kıdemli olmasıyla başarının da ilgisinin olmadığını söylemek imkansızdır.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails