3 Ağustos 2011 Çarşamba

2.8.11'e dek 15 Milyon Avro ve Üzerinde Kar Eden Takımlar

Ülke futbolu üretim konusunda sınıfta kaldığından başlığın tınısı beynimizde imge oluşturmuyor. Kalitatif bakışı kantitatif araştırmalara yeğ tuttuğumuz için bilançonun pasif kısmında kağıt dibine kadar kalemi oynatabiliyoruz. Aktifler kısmında ise “hayırlı” bir evlat bulursak veya şans eseri kulübün kapısını bir futbolcu çalarsa ancak o zaman mürekkep lekesi bırakabiliyor. Oyunculardan, oyuncu ajanlarından, yetersiz oyuncu izcilerinden ve en önemlisi yönetim kademesinden yuvarlanan sorunlar gümrük kapılarına yığılarak geçip gitmenizi engelliyor.
Yönetim kademesinde ise teknik adamalar ve başkan faktörleri ön plana çıkıyor. Teknik direktör şampiyonluğa kestirme yollar ararken çoğu bir taksiciden farksız olabiliyor. Burada ise tersine bir intikam söz konusu oluyor genelde. Yerli teknik adamlar abartılı rakamlarla oyuncu istemezken onun sıcacık bıraktığı koltuğa yabancı bir teknik adam oturduğunda sizi kısa yollarla bir yere gitmek maksadıyla kandırıp arka koltuktaki yerli yöneticilerimizden haksız kazanç elde edebiliyor. 2 Ağustos 2011'e kadar 15 milyon Avro ve üzeri kar eden takımlar da bize hayali bir kahraman gibi geliyor...


Udinese 52.8 milyon Avro
Alexis Sanchez için Barcelona’dan 26, Göhan İnler için Napoli’den 17.5, Christian Zapata için Villarreal’den 7.5 ve Simone Pepe için Juventus’tan 7.5 milyon Avro kazandılar. Diğer futbolculardan ise bunlara oranla daha ufak meblağlar kazanarak kafamıza bir şeyleri sokmaya çabalıyorlar.

Genoa 17.5 milyon Avro
Satışlarından elde ettikleri gelirlerinin yüzde 60’ı Milan’dan gelirken alışlarda da 8 milyon Avro’yu Milan’a postalamışlar. Domenico Criscito’yu Zenit’e 11 milyona satarak en pahalı kalemleri olmuştur.

Schalke 04 19.4 milyon Avro
Karının yüzde 90’ını über kaleci Manuel Neuer’i Bayern’e postalayarak kazandı. Bayen 22 verse de Kahn’dan sonra içine düştükleri kuyudan kendilerini çıkarabilecek tek ismi transfer etti. Bu transfer domestik sayıldığı için sadece kulübe faydası olmaktadır. Ülkeye ekstradan para girmemiştir.

Aston Villa 26.5 milyon Avro
Ashley Young’ı Manchester United’a 18’den Liverpool’a ise Stewart Downing’i 22’ye bırakan kulüp bir çok oyuncusunun da ayrılmasıyla da şimdilik maaşlarda b ir azaltmaya gitti. Charles N’Zogbia ve Shay Given’ı transfer etmelerine rağmen Premier League’de bu alandaki en yakın rakibi Blackburn Rovers’a 7 milyonluk bir fark attı…

Blackburn Rovers 19.7 milyon Avro
Blackburn’de iç piyasaya çalışan ve elleriyle büyüttüğü Phil Jones’u Manchester United’a 19.3 milyon avrodan sundu. Frank Fielding’i de listeye eklediğimizde Schalke’yi geçtiler.

ASSE 21.7 milyon Avro
Fransız kulüpleri bu sene iç pazara ve de onun özelinde PSG’ye çalıştı. ASSE de Blaise Matuidi’yi PSG’ye 10, Dimtri Payet’i Lille’e 10, Emmanuel Riviere’yi Toulouse’a 6’dan bırakırken ihracatta Kevin Mirallas’ın Olympiakos’a transferinden 2.5 milyon Avro kazanmıştır.

Atletico Madirid 57.0 milyon Avro
La Liga’da ise bu yılın ustası kendileri ve bu ustalıklarını Galatasaray’ın forvet ihtiyacıyla rahatlıkla da arttırabilirler. David de Gea ve Kun Agüero’yu palazlandırıp Britanya listelerini alt üst ettiler. Bu işlem hacmine 11 milyon harcamalarına rağmen ulaştılar.

Getafe 15.4 milyon Avro
Real Madrid, Malaga ve Valencia’nın eksilerde gezdiği bir ligin kar sıralamasında ikinci sırada yer alıyorlar. Boateng 4.9’a Dnipro’ya, Manu del Moral 4.5’a Sevilla’ya, Juan Ablin 3’a Espanyol’a ve Dani Parejo 6 milyon Avro’ya Valencia’ya transfer oldular.

Villarreal 15.0 milyon Avro
İç piyasada Malaga’nın agresif davranmasından fayda sağlayan takımların başında geliyor. Santi Cazorla tam 21 milyon Avro’ya artık Malagalı, Santi iyi oyuncular arasında yer alsa da 2 ve 1 rakamını bulmak sadece şans oyunlarıyla ilişkilendirilebilir. Bunun dışında geçen sezon ortasında Bursaspor’a gelen Jozy Altidore deprem korkusuyla* Hollanda’ya transfer olmuştur.


Kaynak olarak transfermarkt.de adresindeki veriler kullanılmıştır. Hala oyuncuların ücretlerinin garip şekilde belirlenmesine karşı olsam da gerçek bilgilerin de toparlandığı bir site olduğunu inkar etmek aptallık olur. Daha iyisi yapılana kadar en iyisi transfermarkt.de (bana bunu yazdırdılar ya helal olsun kendilerine)

*Berbat oynadı deprem bahane...

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails