3 Ağustos 2011 Çarşamba

Leonardo Neoren Franco’nun Yarattığı Devasa Para Trafiği



Leo Franco’nun yarattığı para trafiği ilgi çekici boyuta ulaştı 2011 yılında. Olayların gerçekleşmesi için 34 sene evvel haddinden fazla ilgi görmüş bir kalecinin doğması gerekiyordu ve performansını stabil halde tutamaması sonucu ekonomi ateşini Avrolarla harladı. Toplama yaptığımızda tarihin en pahalı kalecisine ne kadar yaklaştığına bakalım. Doğal olarak performansının yerlerde sürünmesinden dolayı takımın gişe vb gelirlerinden mahrum kalmasını hesaplamadım, hesaplayamam da lakin bonservis ücretleri üzerinden gideceğim.

2 yıl evvel Madrid’den ayrıldığında Madrid’in kırmızı tarafı kara kara mı düşündü? Cevabı verirken kafamın geriye ne kadar esnediğini görmeni ve beni aşağılamanı isterdim Erkan Yolaç. David de Gea Casillas’ın ilk yıllarından bile daha iyi oynayarak Ferguson’a van der Sar’ın ömrünü kaplan otu ile uzatmasının ardından nefes gibi geldi. Leo Franco’nun buradan yarattığı pazar 20 milyon Avro.

Galatasaray’a gelir. Taffarel görmüş takım beğenmez kendisini ve Selçuk’un Kadıköy’den attığı golle bileti kesilir. Neyse ki Zapata’ya bonservis ödenmez 2011’de ama kendisi de zaten istenmediği yerde durmaz ve Fernando Muslera ile anlaşılır. Muslera için 6.75 milyon Avro ödenir Wanderers Montevideo'ya. Daha kesinleşmese de bonusu maalesef Lorik Cana’dır. Biz bunu da hesaba katarsak 11.75 milyon Avro elde ediyoruz.

Ve son olarak  halen formasını giydiği Real Zaragoza 8.6 milyon harcayarak Tabzonspor’un elemedeki rakibi Benfica’dan Roberto Jimenez’i transfer ediyor.

Sonuç 40.35 milyon Franco; hepsinin üzerinde de onun resmi var...


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails