11 Haziran 2009 Perşembe

10.06.2009 Hollanda-Norveç

Yağmurlu havada oynanan maçlara tutkun olduğum bir gerçek ve tahmin dışı zincirlemelerle kelebek etkisi inanılmaz boyutlara çıkabiliyor. Yukarıdaki temennilerimse futbolun asli ırklarından biri olan Hollanda’yı izlerken birinci aşamada geri dönüşüm kutusunu boyluyor. Pazartesi günü Haşmet Babaoğlu 4-6-0’ı Brezilya’dan başka takım oynayamaz derken karşımıza Hollandalılar çıkıyor. Kadrodaki dişe dokunur tek vuruşkan(şimdilik bu terimle idare edin çalışmalarımız sürüyor :) ”striker” Huntelaar da yedek kalınca mecburen sistem çevrilmesi buna yol açılıyor. Gole kadarki düzende Persie sol taraftayken sağ kanadı Robben almıştı ama golden sonra aniden kanatlar değişti. Gol ise bence dünyanın en uzun boy ortalamasına sahip toplumunun çoğunlukla bulması gereken(ama avantajını yeterli kullanamayan) biçimde bir hava topundan geldi. Önem atfedeceğim oyun tarzı ise ikinci yarıda belirginleşti. Norveç ilk yarı sonunda pek bir iş görmeyen H. Riise’yi çıkardı ve onun yerine dahil olan Braaten’le ikinci yarıya etkin başladı. Stekelenburg’un hatasından yaralanamayınca da direnç hattı koptu. Zaman ilerlerken görülüyordu ki seyyahlığı Robin Van Persie üstlenmiş ve ikincil yer değişimlerde Van Der Vaart kendisine yardımcı. Diğer oyuncular neredeyse dizilişteki gibi, ileri-geri gitme zorunluluğunu arka plana itersek, kaldılar. Robben soldaki yerini korurken Kuyt daha sağa doğru çekildi ve karşımıza 4-6-0 çıktı. Burada ilgimi çeken husus ise Van Persie ve Van der Vaart’ın top hangi kanattaysa o kanata yönelip çeşitkenar üçgen oluşturma çabalarıydı. Zaten “striker” da olmayınca göbekteki iki Norveçli Waehler ve Fevang’ın cogito ergo sum’u sürekli zihinlerinden geçirmeleri gerekmekteydi. Lakin Fevang’ın düşünme eylemini “sen gelmezsen ben gelirim” e çekip göbeği bırakarak Van Persie’ye vikinglemesiyle 2. gol olması gerektiği şekilde skoru belirledi. 7’de 7 yapan Hollanda yüzde 99.999999999 Kupa’ya gidecek(İskoçya’ya 14 puan fark atılmış durumda). Norveç ise bana gelecek vaat etmedi. Herhangi bir zamanda maçlarına denk gelirseniz, rakip de beğendiğiniz takımlardan değilse, kanal değiştirin; zaman kaybınız olmaz. Rakibinden 11 şut az atan takım ki bu istatistik tek başına bir anlam ifade etmese de bence hiçliğe doğru gidiyordur. Hollanda ise Dünya Kupası’nda final oynayamaz. Finalist adaylarım Arjantin-İngiltere(önceden karşılaşmazlarsa final oynarlar)
Bir çift kelamımız da spiker beyefendiye olacak. (Abu Dhabi Sport) Tamam, Van Persie’yi kayırıyorsun(kesin olmasa da rivayetleri bilen bilir). İki dakika sus be! Maç boyunca 1-2 saniye susmuşsun o da maçın ikinci yarısına başlarken hatlardaki sorundan dolayı, Arapların başlarına gergef halesini takmasına şaşırmıyorum. Migrene tutulmamak elde değil. Bizimkilerin dilsiz olduğunu düşünmeye başladım. Abartılı olmasın ama İbrahim Altınsay ağzını açamazdı.
Bu arada Hollanda’nın plaka numarası 91 miş!

4 yorum:

utku dedi ki...

merhaba. bu maçı nereden izlediniz? intenet sitesiyse, site adını vermenizde bir sakınca yoktur umarım.internetten maç izlemenin püf noktalarını merak ediyorum açıkçası. teşekkürler.

Lev Kom dedi ki...

Hotbird uydusundan izledim. Internetten daha maç izlemişliğim yok. Maalesef ben de bilmiyorum. Globo ve Skysports üyeliği alayım dedim internetten onlar da bölge dışına servis sağlamıyoruz diye saçma sapan şeyler belirtiyor. Elimizde ne varsa o kadarına razıyız artık.

utku dedi ki...

anladım. ben sizi ta milliyetten hatırlıyorum aslında. brezilya serie a'nın altını üstüne getiriyordunuz resmen :). isimden buldum zaten burayı da. bir daha bir yerde yazarsanız bilmek isterim doğrusu.

ayrıca sormadan edemeyeceğim, bu hotbird uydusu kaça mal olur ortalama? :)
yeniden teşekkürler.

Lev Kom dedi ki...

uydu alıcınız varsa hotbird için ikinci bir çanak lazım o kadar.

Related Posts with Thumbnails