14 Kasım 2010 Pazar

Jaja Vu


O golü attığında ülke futboluna çomak sokacağını kimse bilemezdi. Kharkiv- Jaja- 40 metre - Hakan - Sağlam- anahtar kelimeleri ile bir destan yazılabilir miydi?
Ertuğrul Sağlam yazdı...
Aslında çomak sokacağını kimse bilemezdi cümlesi kulübün en tepesindeki adamın bahtsızlığından ötürü pek bir anlam ifade etmiyor çünkü o kararlar neticesinde bir Uefa Kupası, dört Ukrayna şampiyonluğu, bir Dünya Kupası, bir de Türkiye şampiyonluğuyla hormonlu bir kelebek etkisi yaşandı. Geçmişi ajite etmekten pek keyif almasam da gerçekler bunlar. Uefa Kupası ve 4 Ukrayna şampiyonluğuna zaman ve şartlar dolayısıyla karşı çıkanlar olabilir...
O efsaneyi başlatan Jaja bugünse son sayfaya "the end" yazmıştır...
Jardel'den sonra ülkeye gelmiş en saf gol vuruşu yapan Brezilyalı; tek fark ise koşu mesafeleri...
Zaten zekası üst düzeyken fosfor depolamasıyla ligin ikinci yarısında en az 3 maçta "1-0 gol: Jaja-Karşılaşma sona erdi" alt yazısı okunacaktır...

Bursasporlular ilk golde Vederson'a kızmaktadırlar. Aslında teknik olarak doğru bir iş yaptı kendisi ve geri pası kaleye doğru oynamadı. Şiddeti ayarlayamaması haftanın golüne yol açtı. Eğer sorun şiddette değil de kaleden ne kadar uzakta olduğunu hesaplayamamaksa futbolu bırakabilir. O ismiyle zaten parasız kalmaz.
Seneye Bursaspor'un kalecisi değişirse pek şaşırmam. Ivankov'un bu sezonki düşüşü hiçbir şekilde açıklanamaz.
Fenerbahçe de tekrarı yaşayanlardan...
Her şeyi bir kenara bıraktım... Aykut Kocaman'ın maç sonunda gözünü hiçbir yere sabitleyip sanki sufle alırmışçasına demeç vermesine ne demeli?
Saha dışı sahanın içinden daha bulanık...
Antep'in ise bir Brezilyalı'ya yenik düşmesi ironinin alası...Bu sefer sadece milliyetler değişti sonuç ise sabit...
Tabata ile Ivan de Souza'yı değiştirsek mi?
Türkiye liglerindeki en kötü oyuncu uzak ara Ahmet Arı'dır.
Popov olsaydı ne olurdu? Bir düşünün hele...

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails