24 Ağustos 2009 Pazartesi

Genetik Hafıza?

Beşiktaş'ın 1992 sezonunda Balki Bartakomus'a benzerliğiyle dikaati çeken Sırp bir futbolcusu vardı. O dönemlerde Caniggia revaçta olduğu için herkese "el hijo del viento" yakıştırması yapılıyor. Mitar Mrkela da bundan nasibini almıştı. Zihnimde kalan tek enstantane fotoğraf ise sol dip çizgiden orta yapışıdır.
Başlığımıza geçelim, Mrkela'nın gelecek vaat ettiği söylenen oğlunu buldum. Beşiktaş'a gelmeden Enschede kentinin takımı Twente'de oynayan Mitar Mrkela'nın 9 Nisan 1992'de Andrej adını alacak bir oğlu olur. O sene Beşiktaş'a transfer olur ve bir yıl oynayıp Hollanda'ya geri döner.
Ailesiyle Sırbistan'a dönen Mitar Mrkela oğlunu Kızılyıldız öz kaynak düzenine teslim eder ve U-17 kadrosuna çıkabilecek ölçekte bir oyuncu şekillenmiş olur. Babası gibi orta saha oyuncusu olan Andrej bu sezon FK Sopot'a transfer olur( kiralık gönderildiğini düşünüyorum; Sırpça bilen varsa düzeltsin). Geçen yıl, Türkiye'de düzenlenen 17 yaş altı Avrupa Şampiyonası'nda oynamadı. Ne videosu var ne de geniş bir bilgi var kendisi hakkında bu yüzden sadece (Mrkela'nın) genetik hafıza(sına)mıza dayalı bir transfer önerilebilir. Türkiye'de bir takım tarihi tekerrür ettirse ne kaybeder ki...

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails