12 Ağustos 2009 Çarşamba

Zaman Kırılması Auxerre’in Sevmediği Adam

Daha önce Manchester United’ın 4. elementi tahta mı yazısını göndermiştik. Auxerre tarihinde zaman kırılması yaratan bir şeye yer verelim. Tabii ki bunlar geçmişe bakınca olayların toplamına göre yorumdur. Yoksa o maç öyle bitmese zamanda daha farklı kırılmalar olabilirdi.

Futbola hikâyeler kazandırmak zorundayız. Son bir aydır yaşananlarla da insanlara güvenim atom altı düzeyinde. Okuyucu derdim de yok. Yorum kısmını da ziyaretçi sayısını ölçen zımbırtıyı da iptal ettim. Başlığa geri dönelim…

2 Kasım 2006’da Partizan ve Livorno Belgrad’da karşı karşıya geliyor. Partizan, A grubunda ilk maçına çıkacaktır; Livorno ise evinde Rangers’a 3-2 yenilerek gelmiştir Sırbistan’a. Yenilmesi halinde bir üst tur için şansı azalacaktır. Avrupa’daki ilk sezonunda zaten 4. maçını oynamaktadır. Partizan Mirosavljevic’in golüyle 1-0 öne geçer. Maçın bitimine 2 dakika kala ise Dario Passoni ile sol taraftan serbest vuruş kullanılacaktır. Maçı hatta üst tur şansını kaybettiklerini düşünen Livornolular duran top organizasyonu için maaile hücuma çıkarlar. Kahramanımız Marco Amelia ise sarı kazağıyla en belirgin isimdir ve altı pas üzerinde pozisyon kapmak için uğraşmaktadır. Renk çekiminden olsa gerek Passoni tehlikeli bölgeye topu gönderir. Kralj’nin elinden seken top kaleyi bulur ve Livorno sahadan beraberlikle ayrılır. Aşağıdaki puan durumuna bakarsanız yazıda Auxerre’in adı geçmese de Amelia’nın neden Auxerre tarafından sevilmediğini anlarsınız. Livorno’da 1 puan çıkartın 4 eder. O halde Auxerre ile puanları eşitlenir. Gol farkı avantajı ise sıfıra karşın eksi bir ile Auxerre’e geçer. Bu durumda dahili Livornolular diyecektir ki biz Auxerre’i deplasmanda 1-0’la alt etmiştik. Buna ise şu karşılığı verebilirim:

Aynı sezonda oynanan Uefa Kupası G grubu maçlarından sonra oluşan nihai tablo bir alttadır. Orada da eş puanlı iki takım Hapoel Tel-Aviv ve PSG’yi göreceksiniz. PSG Tel-Aviv’e 4-2 yenilmesine rağmen grup ikincisi olmuştur o zaman önceliğin gol averajında olduğunu görebilirsiniz. Bu nedenden ötürüdür ki Amelia’nın golü olmasa grubu aynı puanda bitirecek olan iki takımdan Auxerre Livorno’ya 1-0 yenilmesine karşın kupadaki serüvenine devam edebilecekti ve kaderin oyunuyla Avrupa’daki son maçı 2006 yılındaki Livorno karşılaşması olmayacaktı. Tabii ki dahili ve harici Auxerreliler bunun farkında mı?

A GRUBU

Rangers

4

3

1

0

8

4

10

M. Haifa

4

2

1

1

5

4

7

Livorno

4

1

2

1

5

5

5

Auxerre

4

1

1

2

7

7

4

Partizan

4

0

1

3

2

7

1

G GRUBU

Panathinaikos

4

2

1

1

3

4

7

PSG

4

1

2

1

6

4

5

H. Tel-Aviv

4

1

2

1

7

7

5

Rapid Bucureşti

4

0

4

0

3

3

4

Mladá Boleslav

4

0

3

1

2

3

3


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails