28 Ağustos 2009 Cuma

Ekşi Sözlük Yazarlarına Cevaplar

Rodrigo Barbosa Tabata başlığı altındaki bazı kişilere cevaplar verelim...


1-2. sınıf futbolcu..
(asabi, 28.08.2009 00:11)

#16763920
!?


demiş...

Cem Yılmaz'ın güzel bir tespitiyle BİR TAT BİR DOKU'da "en güzeli birinci sınıf" esprisi vardır. Okuyup bırakacaksın der ki asabi de onu deneyip 1. sınıfta bırakmış. Ama o 1. sınıfın son döneminde hasta olsa gerek okula gidememiş. Tabata 1. sınıfın son derslerinde okutuluyor...


2-(bkz: o paraya öküz alırdık öküz)
(dender, 28.08.2009 00:15)

demiş...

Jason'a altın post sipariş edebilirdik....

3-
gereksiz ve haybeye kamyonla para verilen bir tüpçü transfer klasiği daha. yazıktır günahtır.. aylardır 10 numara 10 numara diye çalkaladınız gündemi getire getire antepin tabatasını mı getirdiniz derler adama. hem de 8 milyon euro'ya.. ahh ahh galatasaray o paranın daha azına kimleri getiriyo tüpçü neler yapıyo diye kahreder adamı bu transfer.. gene de alındı madem hayırlısı olsun demek düşer
(uychar, 28.08.2009 00:19)


demiş


Hala o ifadeyi kullanan biri Y.D. 'ye. Yazık. Yakında sırtına ağır maddeyi alıp o bahaneyle her çocuğu Bjkli yapacak da derler. Meslekten vurmak ne yazık...

3-8 milyon euro değeri ile dosta güven, düşmana korku veren müthiş futbolcu.
beşiktaş'a transferi ile aklıma fm'de bazen yaptığım hile geldi. diyelim ben antep'i çalıştırıyorum ve bütçemi genişletmek istedim. bunun çok kolay bir yolu vardır; yeni kullanıcı ekleyip mesela beşiktaş'a sallama menajer hesabı oluştururdum. sonra bu sallama menajer ile güzelce anlaşır, elimde toplam değerleri 3 milyon etmeyecek 2 futbolcunun karşılığında 13 milyon euro+ 1 oyuncu alırdım...
(seviyeli26m, 28.08.2009 00:29)


demiş

Aynı hileyi ben de yapıyorum. Baktım ki bir takım alıp başını gidiyor. Yeni kullanıcı ekliyorum. Lakin ben new user demiyorum. "Herman Chancel" ı kullanıyorum


4-ismail köybaşı ile değil değerlerinin toplamının, çarpımının bile 13 milyon euro etmeyeceği herkes tarafından bilinen futbolcu.
lakin şöyle birşeyler var belki alakalıdır:

(bkz: 20 şubat 2009 gaziantepspor beşiktaş maçı)

(bkz: 3 mayıs 2009 gaziantepspor sivasspor maçı)
(non mollare mai, 28.08.2009 00:33)


demş

Meali "Beşiktaş teşvik etmiş" tir. Kanıtınız varsa çok sevineceğim. Kendisine bir liste çıkarabilirim. Hatta şu an iki ezeli kulüpte görev alan iki kişi neyse...



5-yıldırım demirören'in türkiye ekonomisini krizden çıkarma projesinin ikinci halkası. aslında üçüncü olacaktı da kayserisporu zengin etmek fenerbahçeye nasipmiş.kısfmet

not: 8 milyon avroya avrupada ne babayiğitler var hacı anlatsam inanmazsın.
(executioner, 28.08.2009 00:35


demiş

Yeni reklam dönüyor bir simit al adı altında; Ramazan'da oynatılması ne kadar saçmaladıklarını gösterse de Beşiktaş Antep'teki ekonomiyi canlandırmıştır.

6-neden bu kadar pahalıya patladığını anlayamadığım futbolcu.

türkiye'de türk futbolcusu yetişmiyor.
bu yüzden türk oyuncular fahiş paralar ediyor yabancı sınırlamasından dolayı.
mehmet topuz 9,sercan 7-8,ismail 6,5 milyon avrolara gidiyor bu piyasada.

ama madem yabancı oyuncu için bu kadar büyük bir kaynak ayırıldı daha iyi bir oyuncu bulanamazmıydı avrupa'da.

türkiye'yi tanıyor diye alınır ama yine çok para be abi.
(smete, 28.08.2009 00:48)

demiş

Haklıdır. Belki de tek sorun hala teminat mektubu kullanmasıdır yönetimin "e-posta" birkaç yıldır uğramıyordur.

7-
herkesin çok yüksek bir mailyetle alındığı için isyan ettiği futbolcu. hatta: böyle transfer mi olur. 3 milyon euroya alınsa iyiydi ama bu kadar para verilmez. allah belanı versin demirören diyenler var. arkadaşım sanane kaç paraya alındığı? senin cebinden mi çıktı o para? bırak versinler istedikleri kadar para. sen adam iyi mi değil mi ona bak. desen ki bu adam çok kötü futbolcu, beşiktaş ta ne işi var, niye aldık falan tamam ama iyi futbolcu ama bu kadar para verilmez ki diye isyan etmek saçma. sen cebindeki üç kuruş paranın kaygısına düş, gerisine karışma.
(lepaca kliffoth, 28.08.2009 00:51)

demiş

Hala bu mantık yürüyor "Senin cebinden mi çıktı". Bu lafları edenler yüzünden ülke iç ve dış maçlarının toplam bedeli 700 tl olmuşsa yıllık, bu paranın ülkem insanından çıktığı en basit örnektir. Gerisini yazmıyorum...

8-bu adamın beşiktaşa transferinin tek mantıklı açıklaması olabilir, beşiktaşın şu anda herhangi bir yabancı futbolcunun klübüne verecek parası yok. gaziantep'e bu parayı vereceğini taahhüt edip önümüzdeki yıllarda 5 yıl mesela, bu parayı sündüre sündüre verecek.

yoksa türkiye'de tabataya 8 milyon € veren adamı bırak futbol klübü, çay ocağının başına koymazlar, değnekle kovalarlar.
iyi futbolcudur, hoştur. ama fener bizim yüzümüzden mehmet topuz kazığını yedi diye durumu eşitlemek zorunda değiliz ki.
(dark wing duck, 28.08.2009 00:59)


demiş

Muhtemeldir.

9-ne mal insanlardan oluşan bir toplum olduğumuzu gösteren futbolcudur. önce 3 haftada beşiktaş'ı ligden düşürdüler. sonra vay anam tabata'ya 8 milyon euro verilir mi? verilir tabi arkadaşım. bal gibi verilir. elano'dan da fazla iş yapar, dos santos'tan da. çünkü ligi tanıyor bilader. siz 2 ay sonra ağlayacaksınız. elano brezilya'ya gitti gelmiyor. dos santos ispanya'da tatilde. bizim kafamız rahat olacak. tabata antep'te yaşadı. istanbul'da hayli hayli yaşar. galatasaray veya fenerbahçe'nin gündemindeyken harikalar yaratıyordu da beşiktaş transfer edince mi tu kaka oldu. bekleyin görün. zaman kimi haklı çıkaracak. yoksa bu ülke lincoln'ü de gördü, ariel ortega'yı da.

ama benim asıl kızdığım galatasaraylılar, fenerbahçeliler değil. onlar söyler. işlerine gelmez. tabata'nın beşiktaş'ta oynayacağı gerçeği. ama o kadar gerizekalı beşiktaşlılar var ki ulan bir durun adam oynasın ondan sonra yereriz. tabata'yı da yıldırım demirören'i de. ama yok hayatında beşiktaş maçına gitmemiş gerizekalı adam gelmiş tabata'ya 8 milyon euro verilir mi diyor. sen en iyisi git. galatasaray'ı tut. çok gol atıyor. levida tallinn'e, kazak takımına, israil takımına. 30 gol atmış bilmem kaç maçta. teyy allam ya.
(napoleonic narsist, 28.08.2009 02:56)

demiş

"Atma Hamidiye atma" geliyor kendisi için. Her şeyi vereceğiz. İşte bu şahıs gibilere pes diyoruz. Kullanılan klasik şey maça gitmemiş gibi laf kullanmalarıdır ona göre "savaş meydanına" gitmeyen de vatan hainidir. Bilinçleri böyle zehirlidir. Maça gidenler söyleyince aynı lafları, Holosko mazereti öne sürülür. Kimse para kazanacağın iyi bir adama laf etmedi ki kaldı ki Tabata'ya kötü adam diyen futbolun sığ sularında yüzüyordur. Lincoln'e değinmiş. Alman futbolunu takip eden herkes Schalke'nin şampiyonluğuna Lincoln'un disiplinsizliği(yumruk)nin neden olduğunu belirtir. Bu oyuncuların karakter yapıları fazlaca belliydi. Oynama ihtimallerine verildi onca para. İyi ki de verildi. Bu oyuncular öyle veya böyle geçmiş fotolarda o formalarla yer alacaktır. Lincoln'ü bilmem de yıllar sonra Futbol Mundial'de Ortega hayatı işlense orada Fenerbahçe'nin adı geçecektir. Biz hala Nouma konuşuyoruz. Weah ile mükemmel paslaşmalarını izledin mi. Lens'i tek başına UEFA'da sırtlayışını da... Sana soruyorum Beşiktaş 3 milyona! bir yıllık kiralasa daha mı kötü olurdu ülkeyi tanıyor ya!

10-bazı arkadaşlar galatasaraylı futbolculara ödenen miktarları emsal olarak göstermişler.. o adamların önemli bir kısmıyla ligi geçen sene kaçıncı bitirdikleri ortada.. aynı şekilde fenerbahçenin de..

daha iyisi olamaz mıydı? elbette olurdu ama tabata iyi oyuncu bence..
(perplexe, 28.08.2009 03:26)

demiş

Futbol bakışı bu olmalıdır diyorum sorun zaten para...

11-rodrigo tabata'yı iki kere izlememiş insanlarin bu futbolcu hakkında su kadar eder bu kadar eder diye yorum yapmasi cok komik.

ayrıca üst duzey futbolculari turkiye'ye getirmek o kadar kolay bir şey degil. haliyle futbolcular bu ligde oynamak istemiyor.

bu adam gerçekten yetenekli tamam oynadıgı takım ust duzey bir takım degildi. ama dikkatleri üzerine cekti. bu oyuncuyu zaten 5m euro'dan asagiya mahalle takımından dahi alamazsin. beşiktaş'a kesinlikle yarari olur bu futbolcunun. bence gelecegi parlak. topu ayagına aldıgında insani heyecanlandırıyor. ayaklarina hakim, uzun mesafe şutu var isabetli paslar atabiliyor, oyun zekasi yuksek.

yani adam turkiye'de her takımda cok rahat oynar. holosko gibi bir cok kimseyi utandıracağından şüphem yok.
(radioslave, 28.08.2009 03:42)


Bu adam bir Van Hooijdonk gibi kendini zamanla geliştiren bir futbolcu 18 desen eyvallah ama 2 ay sonra 29 olacak ne geleceği, bu sene sonunda başka takıma gimezse bundan sonra sadece Beşiktaş'a yar olur. Sen aynı işlevdeki Sao Paulolu Wellington'u alacak bir vizyon istemez misin?



12-beşiktaşlilarin 8 milyon euro ödenerek transfer olduğunu sanarak, boşu boşuna sinir nöbetleri geçirdikleri futbolcu..

bjk'liler rahat olsun; kızıl demirören ile olan iş ilişkisini düzgünce devam ettirmek için tabata'yı beşiktaşa hediye etti, antep camiasının da sesini kesmek için böyle uçuk rakamları bir yerlerinden uyduruyor antep başkanı..

aynı hadise ismail köybaşında da yaşandı; muhtemelen 1 milyon euroa sattığımız adamı 6.5 milyon euro die lanse etti bu kızılderili..

aynısı şimdi tabata için geçerli; taş çatlasa 2 milyon euro almısızdır, simdi ortalıkta 8 milyon euro söylentileri var..

merak etmeyin beşiktaşlılar, bedavaya gitti tabata.. olan bu sene kümeye oynayacağı belli olan antepsporuma oldu.. siz tabatanın keyfini çıkarın..
(3h, 28.08.2009 09:53)

demiş ona cevabı


borsa uyesi olarak kote olmus ve spk nezninde denetime tabi bir klup olarak besiktasin soylenenden (burda kastettigim medya falan degil, borsaya yapilmasi zorunlu sirket tebligi) daha az ya da daha fazla paraya transfer etmesi mumkun olmayan futbolcu. bu yuzden ismail koybasinda da tabata transferinde de besiktas taraftarina "bu rakamlar uydurma, asil rakamlar cok daha dusuk" gibi telkinlerde bulunmak yanlis bilgilendirme olacaktir. besiktas transferde yaptigi her harcamayi, odeme planini, tahakkuk edecek vergiyi ve daha bir cok yan bildirimi eksiksiz ve birbiriyle tutarli yapmak zorundadir, yoksa kabaca olacak ama ...
(toruzdeyn, 28.08.2009 10:22)

vermiş bize gerek yok.

SON SÖZÜMÜZ

EĞER TABATA TRANSFERİ GERÇEKLEŞİRSE HEM DE BU FİYATA;

1-Tabata iyi futbolcudur kötü diyene şüpheyle bakıyorum.
2-Bu transferi bu maliyetle kabullenenler ve de savunanlar YD nin özel klavye müdürlerinden farksızdır.

LAFLARINI SÖYLÜYORUM


sanal klavye kullanıyorum mecburiyetten bir kaç gündür yazım kusurlarına affedin.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails