6 Temmuz 2010 Salı

İşini Ciddiye Alan Televizyoncuya Şampiyonluk Tüyosu

İşini ciddiye alan televizyoncu, Pazar günkü büyük finale dair tanıtımlarını şimdiden hazırlamaya başlasa, gönlündeki takımın da kaybını hesap edip 4 farklı kaset hazırlamak zorundadır. İspanya-Uruguay, İspanya-Hollanda, Almanya-Uruguay, Almanya-Hollanda.
Şampiyon için bir kaset hazırlamak isterse hangisini seçmelidir. İşini milyarda bir kolaylaştırabilecek bir şeyleri torbamızdan çıkaralım…
Şimdiye kadar şu 4 takımın galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet sayılarını hatırlayalım.
Hollanda 5 galibiyet 0 beraberlik 0 mağlubiyet
Uruguay 3 galibiyet 2 beraberlik 0 mağlubiyet
Almanya 4 galibiyet 0 beraberlik 1 mağlubiyet
İspanya 4 galibiyet 0 beraberlik 1 mağlubiyet

Bir koldan gelecek takımın bir mağlubiyetinin kesinlikle var olacağını biliyoruz. İkinci koldan gelen takımın da mağlubiyetsiz geleceği garantidir. Dolayısıyla şimdiye kadar oynanmış 18 finalde şampiyon olmuş takımlara baktığımızda sadece 3 tane takımın turnuvada bir mağlubiyet almasına rağmen şampiyon olduğunu görüyoruz. ( Şu anki sistemde maksimum mağlubiyet sayısı 2’dir. Bu da sadece gruplarla sınırlı kalmaktadır. İlave olarak en altta sanal sonuçlarla 2 mağlubiyetle dahi gruptan çıkıp şampiyonluğa ulaşan takım görürsek İtalya’nın 1982’de gruplarda aldığı 3 beraberliğin ardından şampiyonluğa ulaşması bir daha hatırlanmaz)
Bunlarda da 1954 ve 1974’de Almanya, 1978’de Arjantin’dir. İki takım da gruplarda birer kez mağlubiyet almalarına karşın finalde rakiplerini devirmişlerdir. 3 sayısını 18 turnuvaya oranladığımızda karşımıza yüzde 16.67’lik başarı çıkıyor ama bu yılki devrik koldan gelen Almanya ve İspanya’nın bu düşük oranını dengeleyen şey ise rakiplerinin Hollanda olma ihtimalidir. Çünkü tam 2 kez, turnuvada mağlup olmuş bir takıma final kaybeden iki ülkeden biridir. Diğeri Macaristan.
Şu sayılarla bir şey yapmaya kalksak.
Almanya’nın çarpı ikisi
Hollanda’nın da bölü ikisi
The televizyoncuya yardım edebilir…

2 Mağlubiyetle Nasıl Şampiyon Olunur?
A, B, C ve D takımları
A-B=1-0
C-D=1-0

A-C=1-0
D-B=1-0

A-D=1-0
B-C=1-0

A 3 galibiyet, 0 beraberlik, 0 mağlubiyet
B 1 galibiyet, 0 beraberlik, 2 mağlubiyet
C 1 galibiyet, 0 beraberlik, 2 mağlubiyet
D 1 galibiyet, 0 beraberlik, 2 mağlubiyet

2 takımın çıktığı grubun, bu şekilde bitmesi gerekir...

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails