24 Ocak 2010 Pazar

24.01.2010 Galatasaray-Gaziantepspor





İkindi vakti şiir gibi Trabzonspor izlemişiz. Ali Sami Yen Stadyumu’ndaki maça doygun gözlerle bakacaktık. Yine de ilk yarıdan 18+7 adamın vasatı yakalamaları güzeldi. Belki kudretli İskandinav tanrılarının Fimbulwinter büyüsüyle kurtları sahaya sokup birkaç topçuyu götürmesi de fena olmazdı. (Saha kenarında polis köpekleri olsa aynı işi kotarabilirlerdi.) Neyse ki +lardan Maya olanı yan hakeme bela okuyup iğnesini düşürünce en azından bu maçlık Hades’in soyunma odasını şereflendirdi. Limoni hakem-oyuncu ilişkilerinden komik! bir olayı yarın yazacağım.
Özellikle kaygan sahalarda arkanızda ekstra bir adam olması sizin avantajınızadır buna rağmen Ahmet Arısız Gaziantepspor’un öyle ya da böyle tek yönlü dirençli futboluna sadece bol alkış gönderebiliriz. Galatasaray’da belki de iklimini bulduğundan ilk 60 dakika Caner Erkin’in etkin futbolunu izledik. (Rusya’da eş koşullardaki havalarda ve zeminlerde muhakkak oynamıştır.) Buna Antep’in sağ kanat hücumcusunun atılmasının dışında bakmamız gerekir çünkü Caner 11’e 11 oynanan süreçte de çok iyi futbol sergiliyordu.
Aklımı çelen bir soru da neden maçta ceza sahası dışından çekilen tüm şutların Elano Blumer’den geldiğidir?
Galatasaraylı taraftarlar Elano değişikliği esnasında Nonda’nın çıkmasını beklediklerinden biraz tepki gösterdiler. Ben de kendi adıma Elano veya Nonda değil Barış Özbek’in bu maçta pek faydalı olmadığını düşündüğümden Elano’nun çıkmasına şaşırdım. Nonda’nın harcadığı fırsatlara tekrardan baktığımda Galatasaraylıların Rijkaard’a tepkisini yadırgadığım söylenemez. 2:40’da Caner'in ortasında, 35:07’de Arda’nın ortasında, 42:25’de Arda’nın Mahmut’tan dönen şutunda, 58:11’de penaltıda ve son olarak 60:37’de Nonda’ya kabiliyetsiz! ön takısı getirmişiz.
74:11’de Murat Ceylan henüz oyuna girmişken Zurita’nın hatasıyla M.S. ile duran toptan bir gol daha kazandı sarı-kırmızılılar. Bu kadar uzaktan kullanılan atışta neden arka direkteki adam kaçırılır?
Yeni transferlerden Lucas Neill ise sadece Leo Franco ile bağıntısız gözüktü…
Julio Cesar de Souza’nın dirsekleri de gözden kaçmasın…

2 yorum:

Keten dedi ki...

Bağıntısız? Evet. Neredeyse Neill'ın ilk k.k. golünün asistini yapıyordu Leo Franco. Çok takdir ettim. :p

Lev Kom dedi ki...

Aralarındaki ilişkinin yeterli düzeyde olmadığını fark ettiğim için kullandım "bağıntısız"ı. Belirttiğiniz gibi o pozisyon da delil olabilir.

Related Posts with Thumbnails