6 Şubat 2010 Cumartesi

16.02.1986 Galatasaray-Kayserispor



Video: Galatasaray'ın ligi namağlup ikinci bitirdiği sezondan İnönü'de oynanmış 23. hafta maçı...




İslam Çupi

Galatasaray’da kaybolan taşralı

Mustafa Denizli’nin, oyun 1-0 Galatasaray’ın lehinde iken, maç 1-1 gibi çok kritik bir skorun füzesine binmişken, pistin üstünden sahanın içindeki Galatasaray kalabalığına çare paketleri sunması neyi anlatıyordu?
Herhalde bir antrenörün maçın birinci dakikasından doksanıncı dakikasına kadar teker teker her futbolcunun içinde yaşaması gerçeğini, ya da gerektiğini, Prekazi o muhteşem frikik golüne adımlarını götürdüğü anda, pistin üstünde duran Mustafa’dan, hafta arası Galatasaray idmanlarını o emsalsiz sol ayağı ile havai fişekli renkli bir dünya haline getiren Mustafa’dan, elektriklenme ve esinlenme aldığını varsaymak, fazla bir ütopya mı olur?..
Bir sohbetimizde Derwall’in bana sunduğu salata tarifi değil, ideal antrenör tarifi şöyle:
“Galatasaray’da ben tecrübeyi, Mustafa ise cesareti temsil ediyor. Bir takım için en büyük talihsizlik, iki tecrübeli veya iki cesaretlinin yan yana çalışmasıdır”
Maçın son 20 dakikasında Kayseri mezarlığının üstüne sürülen Hasan denen buldozeri yaratan ihtimal Mustafa’nın cesaretidir.
Önümüzdeki maçlarda Erhan’ın yakasına yapışacak elin adı, Derwall’İn tecrübesi olacak.
“Libero oynamak demek bu kadar sorumsuz oynamak demek değildir. Ben stoperini bu kadar öksüz bırakan libero sevmem”
Raşit’in dün maç boyunca, uğradığı kafa ve ayak sıkıntılarının tümünde neden tekti, yalnızlık.
Kayserisor, genç kalecisi Alper ve futbolculuğu eskimiş fakat kaybolmamış Branko dışında ayaklarına vurulduğunda top sesi verecek tek oyuncuya sahip değildi.
Maç içinde 1-1’lik gibi kimsenin düşlemeyeceği sonucu yakalayan Kayserispor’un beraberlikten sonra Prekazi ve Arif’in şeytan kumandası altındaki ustalıklarını Cüneyt, Yusuf ve Hasan’ın oyunun kaderi üzerindeki tank gezinişlerini yakalaması mümkün olamayacak “bir puan aldım” hayalleri, ancak 2 dakika kapıdan girip bacadan çıkan bir balayı şekline dönüşecek ve İstanbul’da bir taşralı Galatasaray’da kaybolacaktı.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails