7 Mayıs 2010 Cuma

Şampiyonlar Ligi Şampiyonlarının Akıbetleri


Uefa.com Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonların unvanlarını koruyamamasını video haber şeklinde sunmuş. Bize kalan bir adım öteye götürmek olacaktır.

Şampiyonlar Ligi'ne geçilmeden önce yaklaşık 37 sezon izlemiş futbolseverler ve çoğunda da halefe rast gelmemişiz. Avrupa'nın en üst seviye takım turnuvasında tam 8 adet ardışık şampiyonluk tatmış takım var. Real Madrid, Inter, Benfica, Liverpool, Bayern, Ajax, Milan, Nottingham Forest...
Obur Real Madrid'in 5 katlı sefer tasına yakınlaşmaya sadece Liverpool adayken N.Forest her şeyi mahveder ve dörtte kalır ki o eşikten sonra Liverpool 6 veya 7 kez üst üste kazanmış olabilirdi.

Şampiyonlar Ligi'nde maç sayıları çift haneli sayılara çıktığında ise işin içine türlü zorluklar giriyor ve ritim tutturmanız zor olabiliyor mu?

Bu soruya Uefa gibi sadece şanssızlık başlığı atabiliriz ama arşiv Şampiyonlar Ligi'nde ertesi yıllarda kupanın alınamadığını belirtse de Kupa 1'de oyananan maç sayıları şampiyonun bir sonraki sezonda da performansını sürdürdüğünü belirtiyor. Buna göre 4 ayrı takım, kupayı almasının ardından gelen sezonda, finale çıkmış(Milan, Ajax, Juventus, Manchester United). 17 sezon için yaklaşık 1/4 oranı fena sayılmasa gerek. İlave olarak dört tane de yarı finalist var ve içlerindeki en büyük fiyasko ise son on altıya kalmak.

Kupaya değmek kadro derinliğinize onların zihinsel yetilerine ve becerilerine kalıyor. Real Madrid ilk 5 kupasını almak için 35 tane maç oynarken sadece 2 kupa için (2000 ve 2002 seneleri) 34 maça çıkması bile işin zorluğunu gösterir ama yine de yukarıda değindiğim gibi 8/17 gibi bir oranla takımlar ertesi sene en azından son dörde kalabiliyorlarsa ne diyebiliriz.

"Burada hala krallıklar sürmese de prensliklerin devam ettiği bir gerçek ve biz şu an fena halde kurbağayız"

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails