21 Ağustos 2010 Cumartesi

20.08.2010 Kayserispor-Karabükspor


Ancak transfer sezonunun bitmesiyle takımların gerçek kimliklerini sahada görebileceğiz. Maçın başlamasına 1 dakika kala televizyon karşına geçtim. Kadroların Premier League yayınlarındaki gibi maç başında alt yazı geçilmemesi sonucunda, elimde kurşunkalem oyuncu taramaya başladık. Ekran başında en fazla on dakikada tamamlanacak kadroları, Kayserispor sağ beki Hamza Çakır’ın ayağı ilk defa on altıncı dakikada topa değince bitirilebildi. İki takımın da sağlıklı bir dizilişini belirtmek gerçekten güç. Kayseri için en uygunu 4-2-3-1 formasyonudur. Karabükspor’un şablonu ise biraz flu, bu yüzden oyuncularını sahada en çok bulundukları noktalara göre konumlandırdım. İki takımı da ilk defa izlediğimden yazılanların çoğunun antrenman mahiyetinde olduğunu belirtelim. Zaten gerçek kadroları ancak 15-20 günde görebileceğiz.
Maçın ilk 10 dakikasında baskın tarafın Karabükspor olması gol pozisyonu üretebilmelerine de yansıdı. Cernat’ın altıncı dakikada sağ taraftan kullandığı mükemmele yakın serbest vuruş yakın direğin dibinde patladı. Onuncu dakika içinde önce EMMANUEL Emenike’nin ceza sahasına dalarak kaleciyle karşı karşıya kalmasına ligimizin en seksi ismi AMISULASHVILI kayarak engel oldu, sonra Birol Hikmet’in şutunda topu kornere çelen kaleci Suleymanou idi. Devamında Cernat’ın hücuma yakınlığı bırakarak orta sahadan top çıkarma çabasına şahit olduk. Bu andan itibaren de oyunun hâkiminin Kayserispor olduğu perçinlendi. Solda Troisi ve Hasan Ali Kaldırım ile oldukça aktiftiler. Sağ kanatta ise Mehmet Eren Boyraz’a Hamza Çakır çokça savunmada kalarak yardım edemediğinden yeterince pozisyon geliştiremediler. 25. dakikada Selim Teber’in kanattan yaptığı ortada topu sıyıran adam maçın da uzak ara en verimlisi Franco Dario Cangele’ydi. Gol için yapılacak tek şey rakibi önden savunmak olacaktı lakin bu kadar kısa sürede bu işin gerçekleşmesi zor olduğundan, golde aşırı bir ceza yüklememek gerekmektedir Karabükspor defansına. Savunma hakkında söylenecek kötü şeylerin başına dört oyuncunun neredeyse 100 metrelik bir yay üzerinde konumlanması gelir. Göbekteki iki savunma elemanı arasında bile otuz metreye yaklaşan boşluk var. Eğer iki bekiniz insanüstü değilse her zaman ikili bir savunma hattı olarak gözüküyorsunuz karşı ataklarda. Bir bek hücuma çıkarken diğeri beklemiyor Yücel İdiz’in taktiğinde. Kerim Zengin de Anthony Seriç de çok fazla kopuyor ortadaki ikiliden. Zaten bu anlayış sezonun geneline yayılırsa Deumi’nin ayakları gedik kapatma çabasıyla buharlaşır. Kayserispor defansı ise daha durağan ve aklı başında olduğundan sezon boyunca “bir maçta yiyecekleri” maksimum gol sayısı üç olur. İlk yarıdaki diğer tehlikeli pozisyon ise Cangele’nin “neredeyse”trivelasını auta gönderen Troisi ile harcandı. Hakemin zeminde kaymasından sonra bir dilek tutsaydım, otuz dördüncü dakikada Emenike’ye kırmızı kart verilmesini arzulardım. Boyca kaldırdığı ayağıyla gerçekleşen olay, geçen haftaki Necip Uysal – Ediz Bahtiyaroğlu pozisyonundan çok da farklı değildi. İkinci yarıda Yücel İdiz, Cernat’ı oyundan alarak yerine Denizlispor patentli didikleyici forvet Angelov’u aldı ve böylelikle Emenike ile aralarında gol-asist bağının olmadığını gördük. Ruhsal bir bağsızlık; eğer ikisi oynayacaksa ki Seriç solda kaldığı sürece bu ihtimal yok gibi, ivedilikle birbirlerine yardım etmeliler. Bir de oyuncu değişiklikleri ile takıma sürekli hücum oyuncusu aktarmak biraz çağdışı değil mi?
Kayseri’de ise sarı kartı olan Abdullah oyundan çıktı ve yerinde Jonathan Santana oynayacaktı. –cak eki Abdullah Durak’ın futbol kariyerini umarım etkilemez zira özellikle hücumdaki Santana katkısı Abdullah ile karşılaştırılamayacak kadar iyiydi. Takımın tek eksiği göbek forvet… Kalıplı bir şey olması bile yetecek gibi duruyor, orta saha elemanları ve forvetlerine baktığımızda sarı-kırmızılıların. Yoksa Cangele tıpkı Deumi gibi sezon boyunca türlü belalarla boğuşabilir. Yani Makakula’yı aramaktadırlar. İkinci yarıda Karabük’te ikili kalan savunma yüzünden birkaç pozisyon yakaladılar ama kaleci Tomic kötü gününde olmadığından elleri boş kaldı. Neticede Karabük’ün tek iyi şeyi 78 gösterisiyle taraftarıydı…

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails