21 Ağustos 2010 Cumartesi

20.08.2010 Konyaspor-Eskişehirspor


Maçın sonucunu bilerek izlemek zaten oyundan alacağınız toplam zevki törpülerken bu malumatın Ziya Doğan’ın maçına rastlaması pek nahoş bir hadise. Sahada üç tane tekaüt Beşiktaşlı’dan biraz anı damıtmak iyi olacaktı. Aslında Eser Yağmur, Erkan Zengin ve Rodrigo Tello’nun siyah-beyazlı formayı nasıl sırtladıklarını yabancı birine anlatamazsınız. Kenardakilerinse ikisi de Kartal. Konyaspor’da Ziya Doğan’ın oyun anlayışının topyekûn savunmadan geçtiğini buna karşılık Rıza Çalımbay mantalitesinin daha fazla hücum tarafına karşılık gelmesi maçı ilginç hale getirebilirdi. Getirebilirdi olasılığıysa sadece Eskişehirspor’un skor avantajını yakalamasıyla sağlanabilirdi.

Daha maçın başında Sezgin’in topu kontrolüne aldığını varsayıp rahat tavırlarla yuvarlağın çizgiyi terk etmesini ve neticesinde Ivesa’nın kale atışını kullanmasını hesaplarken, Eser Yağmur’ ahmakıslatan gibi usul usul topa kayar ve içeriye yüklenen Lietava’nın da zorlamasıyla Eskişehirli Safet Nadareviç yeşil-beyazlıları öne geçirir. Ziya Doğan çölde su bulsa bu kadar sevinmeyecektir. Takımının disiplin ceketinin içine bir de hiç yokken motivasyon astarı dikilmiştir. Orta sahada Emre Toraman-İbrahim Ege ile birlikte altılı bir kitleydiler. Forvet ve kanatları da her topa baskı kurmak niyetindeydi ve Eskişehirspor’un tek şansı Pele’nin şutlarıydı. Pele şu an Fenerbahçe’de de Galatasaray’da da oynayabilir. Aslında şut atan adamlara kızmamak gerektiğine inansam da bazı pozisyonlarda çıldırttı ve denemelerinin sonucunda Eskişehirspor sezonun ilk resmi golünü geleceği parlak adamın ayağından yakaladı. Ziya Doğan doğal olarak telaşlandı. Maç gidecekti. Hamlelerini yaptı ve yine sık görülmeyecek bir golle maçın skorunu belirlendi.

Besim Abbas, Erdinç, Adnan, Gökhan dörtlüsünün geçen yıl Diyarbakır’da da savunmayı kemikleştirdiğini biliyoruz. Bu tip blok transferlerin faydalı olacağını düşünenlerdenim. Konya taraftarına heyecan gelmiş. Hiç böyle hatırlamıyorum kendilerini.

Maçlarda rüzgar olunca teknik adamların boynundaki kimliklerde burulup burulup kendilerini boğma aşamasına geliyor ve yaşını başını almış adamlara böyle bir işkence yapılmamalıdır. Yaka kartı veya pazıbent çok daha iyi olur.

Daha fazla yazmak isterim de bu maç için şu satırlar bile fazla, zaten not da tutmadım. Hakem aklı yok ki bende şurada şu faulü yaptın, burada bunu yaptın, orada onu yaptın diyerek sarı kartı göstereyim....

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails